2,5 години затвор за мъжа, гръмнал жената на новогодишното хоро в Ловеч

2,5 години затвор за мъжа, гръмнал жената на новогодишното хоро в Ловеч

На две години и шест месеца затвор е осъден 47-годишен мъж, прострелял жена, докато играела хоро в новогодишната нощ, съобщиха от обвинението. ВКП взе на специален надзор досъдебно производство за простреляната жена от Нова година

Признат е за виновен и по обвинението, че по същото време и на същото място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – възпроизвел изстрел по посока на хора, играещи хоро на паркинга пред жилищен блок, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Оставиха в ареста стрелеца от Нова година в Ловеч

Той е осъден и за това, че от неустановена дата на 2004 г. до 5 януари, придобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение – 6 броя патрони и пневматична пушка, калибър 5,6 мм, преработена в еднозарядно неавтоматично огнестрелно оръжие, предназначено за стрелба с малокалибрени патрони.

Делото е приключило с одобрено от Районен съд-Ловеч споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Припомянме, че тежкият случай беше заснет случайно с мобилен телефон. В първите минути от новата година съседи се събират, за да си я честитят.

Те се хващат на хоро, когато изведнъж една от жените се свлича на земята. Първоначално хората смятат, че на 42-годишната жена й е прилошало. В последствие в Спешна помощ виждат продупченото й яке, както и следите от кръв.