26 години затвор за Михаил, който уби Миджурина и пръсна черепа на гаджето си

Апелативният съд в Бургас измени наказанието на 38-годишния Михаил Станчев, който на 2 юни 2018 г. в Слънчев бряг застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина и рани тежко бившата си приятелка Симона Тодорова. Така ямболията ще лежи зад решетките 26 години, а не както първоначално реши Окръжния съд – 24 години.

Припомняме, че във фаталната събота Коста и 22-годишната Симона имали уговорка за вечеря. Хазартният бос първо взел със супер скъпия си „Мерцедес“ S-класа двойката, след което заедно тръгнали към апарт хотел „Бахами“, където Коста имал апартамент.

Красавицата имала връзка с доста по-възрастния от нея бизнесмен съвсем от скоро, освен това тя работела и като крупие в едно от казината на Коста в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг. Проблемът обаче бил, че преди да се хвърли в обятията на богаташа, фаталната блондинка имала интимни отношения с 37-годишния ямболия Михаил Станчев.

Коста паркирал S-класата си пред „Бахами“ около 20:30 ч. вечерта. Немското возило стояло там на аварийни близо 20 минути. Причината била, че Симона закъснявала сериозно за срещата. През това време тя се карала с отхвърления любовник Михаил. Изведнъж мъжът изскочил от сградата с пистолет в ръка и насочил оръжието към бизнесмена. Зад него тичала ужасената Симона, която многократно го умолявала да не стреля. Михаил изобщо не се трогнал от молбите й, запътил се директно към „Мерцедеса“, отворил шофьорската врата и изстрелял 3 куршума в главата на Коста Николов.

През цялото време Симона била зад убиеца и викала. Той обаче не трепнал, обърнал се, хванал момичето за косата, опрял пистолета в слепоочието й и натиснал спусъка. След това се качил в Опел и избягал. През цялото време на задната седалка на черната лимузина седели бизнесменът от Сливен и неговата съпруга, които станали свидетели на ужасяващия екшън.

Убиецът бе арестуван само няколко часа по-късно, докато опитва да напусне страната и да избяга към Турция. В него бе открит законния му пистолет „Макаров“, с който се предполага, че е убит Николов, а Симона е простреляна тежко.

Делото срещу Станчев се гледа по съкратеното производство, тъй като вече 38-годишният мъж призна вината, но това не успя да трогне магистратите и не приеха това като смекчаващо обстоятелство. “

„Ревността не може да бъде извинителна причина за агресия, още по-малко за убийство. Тя е присъщо за голяма част от членовете на обществото чувство,но не следва да оправдава насилие“, е отбелязано в решението на съда.

Михаил Станчев ще изтърпи наказанието си в изолация и под строг режим за 26 години зад решетките, където с помощта на затворническата администрация ще бъде работено за неговото поправяне и превъзпитание, уточняват още апелативните съдии. Станчев е осъден и да заплати на дъщерята на починалия граждански иск в размер на 150 000 лв., на майката на починалия граждански иск в размер на 100 000 лв., а на сестрата – 20 000 лв., представляващи обезщетение. Пострадалата Симона ще получи граждански иск в размер на 70 хил. лв.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд на Р България в 15 дневен срок от получаване писменото съобщение от страните, че е изготвено.