26-годишен организира боеве с кучета, спипаха го

26-годишен мъж е задържан за използване на кучета за незаконни боеве в село Боян, съобщиха от полицията в Шумен.

Около 7.30 часа на 12 март в къща на улица „Китка“ в шуменското село Боян е извършена проверка от служителите на РУ – Шумен във връзка с организирането и провеждането на незаконни боеве с кучета. Преди това адресът е бил наблюдаван известно време от униформените след приет сигнал, че в частния имот се провеждат боеве.

Четирите кучета са намерени в пристройка към жилището на 26-годишен местен жител и са със следи от наранявания. Те са изведени от полицейските служители. Изяснено е, че кучетата са използвани за отглеждане, третиране и участие за организирани боеве с животни.

В хода на проверката, последвал и оглед в сградата на бивше училище на село Габрица. Там е намерено още едно куче от породата питбул.

Всички животни са иззети и са настанени в кучешкия приют в Шумен. 26-годишният мъж от село Боян е задържан за срок до 24 часа. Случаят е докладван на Районна прокуратура – Шумен. Работата по образуваното производство за извършеното престъпление продължава под надзора на наблюдаващия прокурор.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share