27-годишен с условна закъса, влезе в ареста заради чай за пушене

27-годишен мъж от Исперих е бил оставен в ареста заради държане на наркотични вещества, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна. Така Районният съд в Исперих е уважил искането на Районната прокуратура в Разград за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на привлечения като обвиняаем Гюрхан Х.

Според прокуратурата на Гюрхан Х. е повдигнато обвинение, след като при претърсване на дома му в Исперих на 16 март т. г. били намерени близо 22 грама суха тревиста маса, която е реагирала на направения полеви тест на амфетамини. Тревата била направена във вид на чай за пушене. При претърсването са открити и иззети и две станиолови топчета, които при теста също са реагирали на амфетамин, както и електронна везна.

Гюрхан Х. е осъждан два пъти. През 2014 год. след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура в Разград той е получил наказание една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, след като е бил признат за виновен за разпространение на наркотици.

На 23 януари 2019 година за грабеж с причинена средна телесна повреда 27-годишният Гюрхан е бил осъден на 3 години условно с петгодишен изпитателен срок. Сегашното престъпление по член 354а, ал. 3 от НК е извършено в изпитателния срок осъждането му за грабежа.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share