27-годишна загина при инцидент с джет в Балчик

27-годишна загина при инцидент с джет в Балчик

27-годишна жена падна от джет и загина на място, 47-годишен мъж е в болница. Трагедията се разиграла в събота в Балчик, пред очите на плажуващите на централния плаж. Сигналът на телефон 112 е подаден в 18 часа.

47-годишният Красимир Н. управлявал собствения си джет, на който се е возела 27-годишната А.Б. Попадат на далян с рибарски мрежи, който не бил обозначен. При преминаването през него, от джета пада и загива на място 27-годишна А.Б. 47-годишният Красимир също е пострадал. Настанен е в болница. Животът му е извън опасност.

Следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич е извършил оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от морето.

Установено е, че далянът за улов на риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения.

Разпитват се свидетели, които са видели трагедията, разиграла се пред очите на плажуващите на централния плаж в Балчик.

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи започналото разследване на инцидента. Образувано е досъдебно производство по член 123 от НК.