3 години затвор за шофьора, който уби 12-годишния Митко в Златоград

Наказание от 3 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост на дете получи от Окръжен съд Смолян 58-годишен шофьор, съобщиха от прокуратурата.

Любен Уйчев беше осъден за това, че на 31.07.2018 г., около 17.10 ч. в Златоград, движейки се по ул. „България“, с микробус „Пежо Боксер“, загубил управлението върху автомобила, отклонил се надясно, напуснал платното за движение и причинил смъртта на стоящото на тротоара 12-годишно момче.

Шофьорът е осъден на „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години.

Припомняме, че 12-годишния Митко Крушков с неговите родители и техни познати били на тротоара, когато върху детето връхлита микробуса. При удара момчето изхвърчало в близката градинка, на 3-4 метра от мястото на инцидента. Детето веднага било откарано в болницата в гр. Златоград, като е починало от тежка черепно-мозъчна и шийна травма.

Според изготвената комплексна експертиза, основна причина за пътното произшествие е скоростта на движение на автомобила, която към момента на удара е била около 93 км/ч., а разрешената за движение скорост в конкретния пътен участък на населеното място е 40 км/ч.

Заради жестоката трагедия Златоград обяви ден на траур. Много златоградчани се събраха на лобното място на момчето на мълчаливо бдение.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share