3-годишно с тежка травма, родителите му палили пиротехника

През тежко новогодишно дежурство са преминали лекарите от УМБАЛ „Пирогов“, предава Novini.bg. „Има сравнително увеличение на болните – 20 % повече в сравнение с предишни години“, заяви на брифинг д-р Сергей Илиев, дежурен шеф екип на спешния хирургичен кабинет в УМБАЛ „Пирогов“.

„Общо преминалите са 730 души, а от тях децата са 240. На 31 декември през нощта и на 1 януари сутринта са преминали пациенти след употреба на алкохол, битови инциденти, след катастрофи и използване на пиротехнически изделия“, каза още той.

„7 души са пострадали от пиротехнически изделия, сред които е и 3-годишно дете с ушна травма. Детето е прието в Клиниката по изгаряния. Инцидентът се е разиграл в Ихтиман – в двора на къща родителите на момиченцето и техни близки са запалили пиротехнически изделия. При гръмването детето е било ранено. Ухото е със сериозна травма“, разкри д-р Илиев.

„След алкохолно натравяне са преминали 5 момчета и 3 момичета – непълнолетни. Между 1,5-2 промила е била алкохолната им проба“, допълни той.

„80 пациенти са приети с мозъчно-черпни травми. 11 души са оперирани – повечето от тях след преяждане и алкохолни натравяния“, коментира дежурният от „Пирогов“.

„Трима от шестимата блъснати пред столично заведение са ранени – двама от тях са настанени с травми на крайниците, третият е бил един от охранителите и е отказал да бъде настанен в болница. Той е с комоцио“, разкри дежурен шеф екип на спешния хирургичен кабинет.

„250 болни са преминали през травматологичен кабинет, от тях 8 души са оперирани. 150 души са преминали през детското отделение. Вечерта на 31 декември е оперирано 11-годишно момче с изкючително рядко онкологично заболяване. Детето е прието в много тежко състояние, а болестта се установява след множество изследвания“, завърши д-р Сергей Илиев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share