3 учителки в софийска детска градина с коронавирус

Три учителки от персонала на детска градина №50 „Зайчето Куики“ в район “Възраждане” са с положителен резултат за коронавируса от направени бързи тестове, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Днес двете групи – Първа В и Четвърта А – в които те са преподавали, ще бъдат затворени. Директорът на детската градина г-жа Алексиева вече уведомява родителите на всички деца, които посещават градина.

„Създаваме организация за тестването на децата от двете групи, за която ще информираме родителите в рамките на утрешния ден. Екипи на Столичната здравна инспекция започват тестове на целия персонал на градината. Започна и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекция “Аварийна помощ и превенция”.

Моля, родителите на деца, които посещават детската градина, с изключение на Първа В и Четвърта А, които се затварят, при възможност да оставят децата си вкъщи през следващите няколко дни“, написа Фандъкова в профила си във фейсбук.

Има информация, че инфекцията в забавачницата е внесена от едно от новите огнища на коронавируса в Сърница миналия уикенд.