3000 лева глоба и година без книжка за дрифт в Русе

Шофьор е заловен да дрифтира на кръстовище в Русе по време на специализираната полицейска операция по линия на пътния контрол, съобщават от ОД на МВР – Русе.

Случаят е от вчера следобед. 23-годишният шофьор дрифтирал на кръстовището между булевардите „Съединение“ и „Цар Освободител“ с автомобил „БМВ“.

Младежът бил спрян от полицейски патрул. Съставен му е акт, а автомобилът е спрян от движение за три месеца. След издаване на наказателно постановление на шофьора ще му бъде определена глоба от 3000 лева. Ще бъде лишен и от правото да управлява превозно средство за срок от година.

По време на специализираната полицейска операция, състояла се от 8 май до днес, в Русенско са проверени 552 превозни средства и 613 души. Съставени са 353 фиша и 105 акта за нарушения, връчени са и 55 електронни фиша. Установени са четирима шофьори, управлявали превозно средство след употреба на наркотични вещества, и трима с алкохол. Чрез специализираната техника за скорост са издадени 270 електронни фиша, като 77 са на автомобили с чужда регистрация.