32 години затвор за майка и син за бруталното убийство на Стефановден

32 години затвор за майка и син за бруталното убийство на Стефановден

Апелативните магистрати в Пловдив потвърдиха присъдите на Екатерина и Стефан, майка и син, за бруталното убийство в Пловдив навръх Стефановден през 2018-а. Двамата са осъдени на общо 32 години затвор – 17 за майката и 15 за нейния син.

Решението на Апелативния съд обаче не е окончателно, като подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Трагедията се разигра на 27 декември 2018-а. Екатерина, Стефан и убитият Поли Стефанов, на 63 години, започнали да празнуват Стефановден от сутринта. По-късно в квартирата се отбил бащата на Стефан, който извикал сина си навън, дал му подарък – дрехи, алкохол и храна, след което си тръгнал. Тримата продължили да пият алкохол, като от бира преминали на ракия. Те изпили по близо литър, когато Поли и Екатерина започнали да се карат по повод присъствието на Стефан в жилището, пише „Марица“.

Към 22,30 ч. скандалът ескалирал, стигнало се до събаряне на чаши и чинии по пода. Екатерина взела счупена стъклена чаша от вино и с острата част започнала да нанася удари по шията на Поли, който седял на фотьойл.

Стефан притискал с ръце тялото на Поли към стола, за да не може да окаже съпротива. През това време Екатерина взела кухненски нож, с дължина на острието 12,7 см., и нанесла множество удари в предната част на шията на Поли. В резултат на ударите мъжът починал от остра кръвозагуба, според съдебномедицинската експертиза.

След подаден сигнал на тел. 112, двамата обвиняеми са били отведени в полицията и задържани. Там им е направен тест за алкохол с техническо средство, като дрегерът отчел за Стефан – 2,4 на хиляда алкохол в издишания въздух и 1,8 на хиляда– за обвиняемата Екатерина.