32-годишен почина в ареста, подозират полицейско насилие

32-годишен мъж почина в ареста в Ямбол, след като е бил задържан за притежание на наркотици. От МВР съобщиха, че причината за смъртта е самоубийство, но родителите на починалия Иван Димитров не вярват на тази версия и подозират полицейско насилие, съобщи bTV.

„Той беше жизнерадостен човек, искаше да живее този живот. Не вярвам да е посегнал на себе си. Съобщиха в 8 сутринта в събота на съпруга ми, че синът ми е починал в ареста и да дойдем да си приберем трупа“, каза опечалената майка Веселина Димова.

Родителите и лелята на Иван обясниха, че той е работил в приют за животни във Варна и се е прибрал, за да вземе приятелката си, с която е трябвало да заживеят заедно.

„От полицията така и не обясниха за какво са го задържали. Ние не знаем защо в 2 през нощта е арестуван, а час по-късно умира. Аз нямам какво да губя вече, искам всички да си понесат наказанието“, добави Веселина Димова.

Лелята на Иван Димитров Нели Динева обясни, че е видяла тялото му, като поясни, че има и снимки. Близките показаха и тениската на младия мъж, която е била мокра, когато им е предадена.

„Ние смятаме, че е поливан с нещо и бит. Имаше доста синини основно от дясната страна на тялото. Ако се е самоубил чрез обесване, защо няма и от ляво. Ние поискахме аутопсията да се извърши извън Ямбол, но беше голямо бързане и бе извършена в града“, каза още лелята на младия мъж.

Роднините на Иван Димитров призоваха вътрешния министър и омбудсмана за съдействие, за да получат повече информация и съдействие.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share