4 трупа след гонка в Каварненско, Гешев иска спешни законови промени

4 трупа след гонка в Каварненско, Гешев иска спешни законови промени

Четирима души са загинали при кървав инцидент, предизвикан от гонка между автомобили в Каварненско. За трагедията, породена от амбицията на джигитите да докажат, че са по-бързи на пътя, съобщи в Туитър главният прокурор Иван Гешев, от чиито думи стана ясно, че сред жертвите има и деца.

„Четирима души, сред които и две деца, загинаха след нерегламентирано състезание с автомобили в Каварненско. Има и тежко ранени. Поредни невинни жертви на войната по пътищата. Прокуратурата отдавна предложи конкретни законодателни мерки за противодействие. Очакваме решения“, написа Гешев.

По-късно стана ясно, че две деца, тяхната майка на 30 години и 40-годишен мъж с име Райчо, са жертвите на жестоката касапница. По информация на очевидци, те са били пометени от автомобил, докато са стояли на тротоар в каварненското село Белгун. От Апелативна прокуратура във Варна потвърдиха за трагедията. Загиналите деца са на 1 година и на 12 години, разказаха хора от селото. На тротоара е имало и още едно дете – момче на 8 години, което е пострадало и е откарано в болница.

Очевидци на невижданата в селото касапница разказаха, че на местопроизшествието има два автомобила – Форд Фокус, който е обърнат по таван, както и смачкато до неузнаваемост БМВ. От разказите им в суматохата, все още не е ясно коя от колите е помела хората.

Двама мъже – шофьорът на единия от автомобилите, на 36 години и спътникът му, на 58 години също са откарани в болница. Според първоначалните данни – в тежко състояние.

На мястото на инцидента пристигна окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Към Белгун отпътува спешно и директорът на ГДНП ст. комисар Николай Хаджиев.