42-годишна жена загина, а двама са ранени при стрелба в Източен Лондон

42-годишна жена загина, а други двама бяха ранени след стрелба в Хакни, източен Лондон, във вторник, съобщи столичната полиция, предаде Скай Нюз.

Полицията е била извикана във Vine Close в 18:28 след съобщения за стрелба. Полицаи и парамедици откриват трима души с огнестрелни рани.

Жената е починала на място. 20-годишен мъж и 16-годишно момче са откарани в болница, където се установява състоянието им.

Започнало е разследване на убийство. Все още няма задържани.

Детектив Вики Тънстал от местния полицейски екип в Хакни каза: „Този шокиращ инцидент доведе до смъртта на млада жена и мислите ми са със семейството ѝ в този невероятно труден момент. Мислите ми са и с двамата души, които са откарани в болница.

„Все още сме в ранните етапи на нашето разследване и екип от специализирани детективи работи, за да установи какво се е случило. Полицаите ще останат на мястото през нощта и ще бъдат в района през следващите дни.

„Не подценявам въздействието, което този инцидент ще има върху хората в Хакни, и разбирам, че общността ще иска отговори за случилото се тази вечер. Ще споделяме допълнителна информация, докато нашето разследване напредва.

Престъпленията с оръжие нямат място по улиците на Лондон и ние ще направим всичко възможно, за да изправим всеки, който е отговорен за това отвратително престъпление, пред правосъдието“.