450 кг илачи за мерак вместо течен сапун хванаха във Видин

450 кг илачи за мерак вместо течен сапун хванаха във Видин

Близо половин тон сексуални стимуланти вместо обявен течен сапун задържаха митническите служители на Дунав мост 2 при Видин. Това съобщават от Агенция „Митници“.

При проверка на товарен автомобил митническите инспектори са установили контрабанден превоз на 22 кашона (1903 кутии) препарати за полова мощ с общо тегло 450 кг в излизащ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин. Превозното средство се е било с групажна стока от България за Германия. При извършената проверка митническите служители установяват вместо обявения течен сапун две обвити във фолио палета.

На ГКПП Дунав мост 2 продължава да е интензивен трафикът на преминаващи моторни превозни средства в двете посоки, казват от ръководството на смесеното българо-румънско дружество, управляващо съоръжението. Справка на БТА в официалния сайт на Агенция „Митници“ показва, че за 24 часа от 8 часа на 15 ноември до същия час на 16 ноември през пункта са обработени общо 753 товарни автомобила, от тях 372 са влезли в България и 381 са напуснали страната към Румъния.