461 джигити отнасят солени глоби за превишаване на скорост в Бургас

461 джигити отнасят солени глоби за превишаване на скорост в Бургас

КАТ-Бургас затяга все повече мерките относно високата скорост в населено място. За изминалата седмица са хванати 461 нарушители, като в четири от случаите водачите са шофирали с над 50 км/ч. от разрешената максимална скорост. Те ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост, посочват от ОДМВР-Бургас.

Растат и случаите, при които неправоспобни шофьори си позволят за седнат зад волана, пише „Флагман“. По време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението са сгащени четирима водачи, които са били с отнети или изобщо не притежават свидетелства за управление на МПС.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани петима велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 12 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани четирима водачи.