48 г. затвор за баща, убил сина си, понеже го видял да яде изпражнения по сутиен

48 г. затвор за баща, убил сина си, понеже го видял да яде изпражнения по сутиен

Баща от Колорадо е осъден на 48 години затвор за това, че е убил сина си, след като момчето е намерило снимки, на които баща му е облечен с червен сутиен и яде изпражнения от пелена. 60-годишният Марк Редуин беше осъден в петък от окръжния съд в Ла Плата за убийството на 13-годишния си син Дилън Редуин през 2012 г, съобщават БГ ВОЙС.

Въпреки че, Редуин не говори по време на произнасянето на присъдата, съдия Джефри Уилсън каза, че 60-годишният мъж не е поел отговорност за действията си.

„Обществото трябва да бъде защитено от вас. Трябва да бъдете отстранени от обществото за много дълъг период от време “, каза Уилсън в съда в петък. „Осъждам ви на 48 години и по двете обвинения, с пет години условно предсрочно освобождаване.“

Редуин беше обвинен през 2017 г. в изчезването на сина му Дилън Редуин, който бе обявен за изчезнал през ноември 2012 г., докато е бил на посещение отредено от съда на Деня на благодарността, в дома на баща му извън Дуранго в югозападен Колорадо, съобщава AП.

Частичните останки на 13-годишния младеж са намерени на няколко километра от дома на баща му през 2013 г. Черепът му е открит едва през 2015 г. от туристи.

Съдебните заседатели осъдиха Редуин през юли след по-малко от ден обсъждания.

Прокурорите твърдяха по време на процеса, че Редуин е убил Дилън в пристъп на ярост, след възникнал спор за неудобни снимки, на които той носи женско бельо и яде изпражнения от пелена.

Дилън и по-големият му брат случайно са открили снимките на компютъра на баща си по време на пътуване през 2011 г. и са ги разглеждали в заключена баня, докато баща им е спал, свидетелства по-големият му брат Кори Редуин.

По-големият брат на Дилън направил свои собствени снимки, за да запише на телефона си и казал по време разпита, че е изпратил копия на баща си през август 2012 г., докато Дилън и Марк Редуин били сами на съвместно пътуване.

Дилън знаел за снимките и не е пострадал по време на това пътуване, въпреки спора между Кори и Марк Редуин.

Кори казал пред съда, че по -малкият му брат е „доста отвратен“ и искал да използва снимките като предимство в спор с баща си година по-късно.

„Хей, изпратете ми тези снимки на татко, защото той ми изнесе реч, че вие сте лош пример и искам да му покажа кой всъщност е той“, казва Дилън Редуин в съобщение към по -големия си брат през август 2012 г., според съдебни документи.

Редуин не даде показания. Но каза на следователите, че е оставил Дилън сам вкъщи и че той е бил изчезнал, когато се е върнал. Адвокатите на защитата предположиха, че Дилън е избягал и може да е бил убит от мечка или друго животно.

Случаят привлече национално внимание, когато Редуин и майката на момчето, Илейн Хол, си повдигнаха обвинения за изчезването на сина им в шоуто на Д-р Фил през 2013 г.

Хол свидетелства, че тя е изпратила Дилън в къщата на баща му на 18 ноември 2012 г., научила, че той липсва на следващия ден и подозирала, че бившият й съпруг не казва истината за изчезването на сина им.

Съдебен антрополог свидетелства в процеса, че Дилън е получил фрактура над лявото око и че две следи по черепа му вероятно са били причинени от нож или остър инструмент в или близо до момента на смъртта. Фред Джонсън, специален окръжен прокурор, свидетелства, че следователите са открили следи от кръвта на Дилън в хола на Редуин.

Общественият защитник Джъстин Боган предполага, че появата на Хол в национална телевизия обърна общественото мнение срещу бившия й съпруг и повлия на посоката на полицейското разследване.

Редуин, който е шофьор на камион, беше арестуван в Белингам, Вашингтон, след обвинения през 2017 г.