5 години затвор за извратеняк, изнасилил момиче

5 години затвор за извратеняк, изнасилил момиче

38-годишен извратеняк от Провадия получи присъда от 5 години затвора за блудство с 19-годишно момиче във Варна. Престъплението е извършено в района на Централните варненски гробища, на открита алея в близост до автобусна спирка.

Според обвинителния акт, малко след полунощ пострадалото 19-годишно момиче се придвижвало пеша по алеята в парка между два големи търговски комплекса във Варна и пушело цигара. Подсъдимият седял на пейка и щом видял девойката, поискал огънче.

После внезапно я нападнал в гръб, заплашил я, придърпал я в близките храстите, като започнал да я целува и опипва през дрехите. Докато тя се опитала да се отскубне от насилника, той употребил сила и заплахи, като същевременно многократно я дърпал и задържал, докато извършвал действия с цел полово удовлетворение, без съвкупление.

След като се освободила от насилника, пострадалата потърсила съдействие от охраната на близкия мол. Оттам бил подаден сигнал за случилото се на тел. 112 и перверзникът веднага бил открит и задържан. Оказало се, че има и предходни осъждания.

Наказанието от 5 години лишаване от свобода подсъдимият следва да търпи в условията на затвор, при първоначален строг режим.