5 г. затвор за дилър на дрога във Вършец и Берковица

С осъдителна присъда е приключило наказателно производство срещу С.В., обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана за незаконно придобиване и разпространение на наркотични вещества, извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

36-годишният В. е криминално проявен и осъждан.

В края на 2016 г. органите на МВР – Берковица разполагали с оперативна информация за това, че мъжът търгува с дрога в Берковица, като продава марихуана и амфетамини предимно на наркозависими.

36-годишният заподозрян е проследен и наблюдаван със СРС. Резултатите от тях недвусмислено показали, че мъжът е дилър на наркотични вещества, като ги продава в градовете Берковица и Вършец.

Той предварително се уговарял с купувачите по телефона, след което се уточнявали местата на сделките. Срещу суми от 10 или 20 лева В. продавал предварително пакетирани пликчета (дози) с марихуана или амфетамини на различни лица.

Купувачите били спирани за полицейски проверки непосредствено след закупуването или консумирането на дрога, а една от сделките била заснета с приложените по случая СРС.

В хода на образуваното срещу С.В. досъдебно производство са били разпитани свидетели, които подробно са описали как закупували наркотици от обвиняемия през 2017 г.

Съдът е наложил на В. наказание от пет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share