5 г. затвор за измамник, измъкнал от пенсионерка над 12 000 лв. в Карлово

Пловдивският окръжен съд потвърди 5-годишната присъда на мъж, на 64 г., измамил възрастна жена с 12 210 лв. в Карлово. Той е признат за виновен на първа инстанция от магистратите в града на Левски. Има много предишни присъди.

Мъжът и пострадалата 62-годишна жена се запознали в група в социалните мрежи. Той се представял за международен шофьор и от 4 юни 2020-а до 22 януари 2021 г. въвел в заблуждение жената, че е катастрофирал в Хърватия и трябвало да плати за ремонта, а също така, че се нуждаел от средства за наложен запор на имот, който трябвало да се вдигне срещу заплащане. Освен това казал, че негова близка е починала и се нуждаел от пари за погребението.

Така в горепосочения период пострадалата жена направила 24 парични превода към измамника за общо 12 210 лева, като за част от тях изтеглила кредити. Мъжът обещавал да й върне парите, което и до момента не е сторено.

Районният съд в Карлово е наложил на мнимия тираджия наказание от 5 г. лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, което е потвърдено и на втора инстанция. Присъдата е окончателна.