5 трупа след престрелка между фермери

Кървав екшън, достоен за холивудска екранизация, се разигра в Орловския район на Ростовска област. Трагедията се случи във вторник на територията на земеделското стопанство Чернозубовка, където при въоръжен конфликт загинаха петима души, а други двама в тежко състояние са настанени в реанимация. Съобщава се, че става дума за отколешна вражда между две фермерски семейства.

В ябълка на раздора, довела до смъртоносната свада, се превърнало пасище в Орловския район, което враждуващите фамилии не могли да поделят. По-късно стана ясно, че виновниците за смъртта на петимата души са избягали от местопрестъплението и са обявени за издирване. Конфликтът между чеченското семейство Бациеви и грузинската фамилия Дакишвили датирал от април 2015 г., когато заради заем от няколко милиона рубли се стигнало до разбирателство в съда.

Ден преди трагичните събития в Ростовска област, при друга престрелка в република Ингушетия няколко души бяха ранени. Въоръженият конфликт се случи местното село Троицкое заради невърнат паричен заем.