5 000 лева гаранция за полицая, спипан с дрогата в Кюстендил

5 000 лева гаранция за полицая, спипан с дрогата в Кюстендил

5 000 лева парична гаранция е определена за полицая, в чиято кола бяха открити наркотици. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Кюстендил. От там допълниха, че ако тя не бъде платена до пет дни ще му бъде взета мярка „Задържане под стража“.

В лекия автомобил на служителя на реда са открити три плика с марихуана и два с метамфетамин. След това е претърсен и дома му. Намерено е наркотично вещество, което е реагирало положително на марихуана. Иззети са и електрическа везна и мелница, тип гриндер.

Известно е, че служителят не е осъждан за престъпления от общ характер, отказал е проба, не може да му бъде повдигнато обвинение, че е шофирал под въздействието на наркотици, но ще му бъде повдигнато такова за държане на високо рискови вещества.

За такова провинение законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба до 6 000 лева.

32-годишният мъж се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи на наркотиците. Няма данни намерените вещества да са били предназначени за разпространение.

Служителят на реда е пътувал сам в колата. Той е в системата на МВР от 2013 година. Арестът е извършен във вторник в тъмната част на денонощието.