50 бона гаранция за охранител, присвоил 1.5 милиона лева

50 бона гаранция за охранител, присвоил 1.5 милиона лева

Пловдивският апелативен съд увеличи от 10 000 лева на 50 000 лева паричната гаранция на обвинения в присвояване на 1.5 милиона лева. По този начин съдът уважи частично протеста на Окръжна прокуратура – Пловдив, с който настояваше за увеличаване размера на гаранцията или за оставане в сила на предишната мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото доказателства и проведените разпити е налице обосновано подозрение, че обвиняемият е присвоил около 80 000 лева и е съпричастен към престъплението в което е обвинен.

Паричната гаранция от 10 000 лева, която е определил Окръжния съд е несъразмерна с оглед имущественото положение и материалната обезпеченост на обвиняемия. Затова съдът определи, че най-подходяща е мярката парична гаранция от 50 000 лева. Освен това, той не може да напуска страната.

Срещу Е. К. е повдигнато обвинение, че в съучастие с друго лице, е извършил длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева от офис на охранителна фирма в град Пловдив. Според обвинението, това е ставало в продължение на година и половина. Е. К. и другият обвиняем са присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града. Е. К. е бил ръководител на офиса, а съучастникът му работел в трезора.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна.

loading...
loading...