6-годишен падна от втори етаж на детска градина, правел се на Спайдърмен

6-годишен падна от втори етаж на детска градина, правел се на Спайдърмен

6-годишно момченце падна от втория етаж на детска градина в район „Северен“ в Пловдив днес следобед, съобщиха от полицията в града.

Инцидентът е станал в детска градина „Бреза“ в квартал „Гагарин“. Сигналът за случилата се трагедия бил получен в Трето районно управление на полицията в Пловдив около 13,20 часа, съобщи директорът на ОД на МВР в града ст. ком. Йордан Рогачев. От община Пловдив уточниха, че детето веднага било закарано за преглед в болница по спешност. На този етап информацията е, че животът на детето е извън опасност, уточниха оттам.

Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът по образование Стефан Стоянов в момента пътуват към болницата, за да се уверят, че детето е в добро състояние.

От полицията уточниха, че в момента се водят разговори с персонала на детската градина, за да се уточни как е станал инцидентът, защо детето се е озовало само на терасата на втория етаж и къде са били учителките по това време.

Детето е в добро състояние, направени са му всички необходими изследвания. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който лично се увери в състоянието на детето. Той разговаря с лекарите и със самото дете. Кметът дойде да даде кураж на него и семейството му. На въпроса как се чувства малкият отговори, че малко го боли крака, но е добре. Призна още, че е паднал в опита си да се прави на супергероя Спайдърмен.

Здравко Димитров разговаря за кратко и с майката на детето и с директорката на детска градина „Бреза“ Нели Димитрова. След като се увери, че всичко е наред, кметът си тръгна от болницата като пожела на момченцето скорошно възстановяване.

От общината са изпратени опитни психолози, които индивидуално ще разговарят с всяко едно дете и с всеки член на екипа. След 17:00 часа тази вечер ще се проведат индивидуални разговори с родителите, за да се намали рискът от посттравматичен стрес и, за да знаят как да разговарят с децата си, без да се създава чувство за тревожност у тях.