64-годишен от Сандрово „изгоря“ при акция на полицията

64-годишен от Сандрово „изгоря“ при акция на полицията

От ОДМВР – Русе се похвалиха с поредна успешна акция по противодействие на незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки.

Действията на полицаите са изпълнени във връзка с образувано досъдебно производство, касаещо информация за нелегалното съхранение и разпространение на тютюн, без бандерол.

В хода реализацията са предприети действия по претърсване и изземване на адрес в село Сандрово, в имот на 64-годишен мъж. При извършените процесуално-следствените действия в пристройка в двора на къщата, обособена като лятна кухня, в два фризера тип „ракла“ са намерени и иззети 71 бр. полиетиленови черни торби с обем 25/20/10см с общо тегло около 71 килограма, съдържащи суха тревна маса, кафява на цвят, с характерен мирис на тютюн.

В същото помещение са открити бял чувал от полиестерни нишки, съдържащ суха тревна маса тютюн, както и електронна везна, а от стълбище в основната постройка са иззети купа и стъклен буркан със суха тревна маса със зеленикав цвят, като съдържанието от двата съда е изследвано с полеви наркотест, който е показал реакция за канабис.