7 месеца затвор за купонджия, седнал зад волана надрусан

7 месеца затвор за купонджия, седнал зад волана надрусан

Районен съд-Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана и защитата на обвиняемия З. К. С. за наказание 7 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за управление на автомобил след употреба на наркотици.

На 9 септември 2021 г. в Монтана, по бул. „Парта“ на кръстовището с бул.“ Трети март“, З. К. С. управлявал лек автомобил марка „Ауди А З“, когато бил спрян от служители на МВР. Проверката с дрегер Drug Test 5000 установила, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин, и срещу него било образувано досъдебно производство.

Според документите по делото обвиняемият е осъждан 7 пъти досега като пет от присъдите му са за управление на МПС без свидетелство за правоуправление. Пред съда З. К. С. – 35 годишен, със средно образование, не работи, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, което да се изтърпи ефективно при първоначален “строг“ режим, както и наказание „Глоба“ в размер на 450 лева в полза на държавата.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.