8 от наркобандата на Сако в ареста, седем на свобода срещу 5 бона

Специализираният наказателен съд остави в ареста осем от задържаните участници в разбитата в понеделник наркобанда в столицата. На останалите седем от тях съдът наложи парични гаранции от по 5000 лв. с мотива, че не са осъждани и са на младежка възраст – между 20 и 28 години.

При акцията на антимафиотите бандитите бяха заловени с наркотици у всеки от тях, общо 10,5 килограма. Бяха открити и 240 хил. лв., електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено, пише Traffic News.

Специализираната прокуратура ще протестира решението на съда младежите в бандата да бъдат пуснати под гаранция. Според неофициална информация заловената група гравитира около наркобоса Стефан Бонев-Сако.

Според разследващи тарторите на бандата силово се опитвали да принудят дребните разпространители на дрога, които преди работели за разбитата по-рано банда на Радо Ланеца, да минат към тях.

До разкриването на близката до Сако група се стигнало след показания на шестима свидетели и използването на специални разузнавателни средства.