„Copy – paste“ спаси пиян убиец на пътя, премазал каруцар

„Copy – paste“ спаси, поне за момента, водач, който уби на пътя възрастен каруцар. Това бе причината Апелативният съд в Пловдив да върне за поредно преразглеждане делото на окръжните магистрати в Кърджали.

Причината била в желанието на частна обвинителка да участва в процеса, по която молба съдът не се е произнесъл, което пък бе определено като „неоправданото процесуално бездействие“. Причината за пропуска била във факта, че съдържанието на първите три страници на протокола от заседанието е механичното пренесено чрез техническия способ „copy – paste“ на първите три страници на протокола от проведено друго разпоредително заседание, пише 24rodopi.com

Припомняме, че тежкият инцидент стана на 24 юли 2018 година край кирковското село Китна. 64-годишен водил каруца и бил пометен от лек автомобил, чийто водач напуснал мястото на произшествието. Служители на РУ-Кирково предприели незабавни действия за издирване на колата и водача. Автомобилът бил укрит в село Каялоба, където го намерили полицаите. Като извършител бил установен 22-годишен, който признал, че е управлявал лекия автомобил „Фолксваген“, с който е бил блъснат водачът на каруцата. Мъжът няма шофьорска книжка, а алкохолната му проба била 1,35 промила.

„Имам детенце на година и два месеца. Баща ми почина преди 4 години и половина. Бащата на жена ми също почина – преди 5 години. С жена ми и сина ми заедно живеем и сам се грижа за семейството си. Жена ми и детето ми разчитат само на моите грижи. Майка ми е в чужбина. Аз съм български гражданин, имам си постоянен адрес.

След деянието си отидох вкъщи, но при жена ми, на горното село. Заедно живеем с жена ми, но отидох в селото, в което живее майката на жена ми. Калекото ми звънна на полицаите след катастрофата. Аз не съм напускал мястото на ПТП-то, след като стана това нещо, а звъннах на калекото от мястото на произшествието, от шосето и от там се прибрах на адреса”. Това изрече в съда 22-годишният водач, който поиска да излезе от ареста с мярка за неотклонение „гаранция“ или „домашен арест”. Апелативният съд в Пловдив обаче го остави зад решетките.

Окръжните магистрати дадоха ефективна присъда на водача от 80 месеца затвор.

Делото обаче бе върнато за ново разглеждане, след което пияният и без книжка шофьор получи наказание от 4 години лишаване от свобода при общ режим.

След обжалване, делото отново ще трябва да се гледа от магистратите в Кърджали.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share